Premium Badge Aus dem App Store herunterladen Hol dir Bikemap auf Google Play Turn-by-Turn-Navigation Offline Maps Bike Type Optimized Routing Premium Maps Individueller Fahrradcomputer Routen-Export Route Previews Sturzerkennung Premium Support

Radroute Po mejah Občine Železniki

87 km Distanz
2.423 m Aufstieg
2.423 m Abstieg

(2 Bewertungen)

Po znani sankaški progi se povzpnemo do Golice in Rovt, ter po vojaški cesti mimo Črnega kala do koče na Blegošu (1.390 m.n.v).

Sledi spust po Slugovi dolini do spodnje postaje sedežnice smučišča Črni vrh, potem pa je spet treba pritisnit pedala do Tuškovega griča (Davča). Pot nadaljujemo mimo Vrhovca, Jureža in Majdelca. Preko strme grape (kolo na rame) se prebijemo do turistične kmetije Podhoč, od tu pa sledi spust po asfaltni cesti do Petrovega Brda (803 m.n.v.). Nadaljevanje do Soriške planine nam je znano, od tu pa sledi prijetno kolesarjenje do planine Pečane in naprej do Vratc, kjer pustimo kolo in se peš povzpnemo do koče na Ratitovcu ( 1.666 m.n.v), saj se njeni gostoljubnosti ni moč upreti.

S planine Klom se po gozdnih vlakah in cestah spustimo do Rastovke (1.122 m.n.v.). V nadaljevanju sledi še nekaj strmih klancev po robu Dražgoške gore do razgledne točke na Vratnem robu.

Sledi spust mimo Bičkove skale do Dražgoš. Pot nadaljujemo po regionalni cesti do cerkve sv. Jedert (Lajše) in nato po gozdnih poteh in stezah do vasi Topolje in Zabrekve.

Kakšen užitek je spiti pivo, saj do izhodiščne točke sledi samo še spust po grapi Jablanovce.5,0
(2)