Premium Badge Aus dem App Store herunterladen Hol dir Bikemap auf Google Play Turn-by-Turn-Navigation Offline Maps Bike Type Optimized Routing Premium Maps Individueller Fahrradcomputer Routen-Export Route Previews Sturzerkennung Premium Support

Radroute in Viforâta, Judeţul Dâmboviţa, Rumänien

Viforata MTB Green 34 km Mnst. Viforata - Pd. Gorgota - Glodeni - La Releu - Pd. Aninoasa - Viforata (ADE 130)

11
Diese Route in Bikemap Web öffnen

Diese Route in Bikemap Web öffnen

34 km
Distanz
1075 m
Aufstieg
1073 m
Abstieg
-:-- h
Dauer
-- km/h
ø-Tempo
489 m
Max. Höhe

Ăśber diese Route

Lungime traseu - 34 km. Offroad /drum pietruit - 29 km; asfalt /placi de beton - 5 km

*** descriere, harta & photos by FB page "Green trails MTB outdoor-fun"

Durata: 7h30m in my case, ritm moderat cu pauze dese admiring landscapes, photos, vizitarea manastirilor Gorgota si Viforata, lunchbreak

Tura a avut loc in mai 2021. Bike type: MTB XC hardtail (nu este E-bike)

My favs: --- coborarea si padurea dintre km 2 - 4,6; --- trailul si padurea dintre km 29,5 - 33,8;  --- zona de belvedere La Releu; --- zona de belvedere poiana Aninoasa; --- coborarea dintre km 9 - 11; --- coborarea dintre km 22,3 - 25

Un bike-trip complex very mountain -ish - in care au alternat mai multe urcari (unele solicitante) si coborari, cu peisaje frumoase si locuri de belvedere, paduri intinse, sate insirate intre coline.

Tura incepe cu o urcare de cca. 2 km prin padurea Aninoasa pe drumul pietruit modernizat, dupa care am continuat la dreapta pe o sectiune de 2,6 km pana la marginea satului Gorgota - compusa din doua coborari faine - prima pe drum pietruit, a doua pe un forestier very flowy de pamant (intrerupte de o portiune de plat de cca. 900 m).

De la marginea satului a urmat un trail fain de cca. 2,4 km in padurea Gorgota - la km 6,3 fiind un sector de vreo 80 m mai muddy urmat de cca. 150 m de urcare pe o portiune de drum neciclabila unde am tras bike-ul pe langa mine, dupa care am urmat drumul de pamant ce dadea in sat. La km 8 a urmat 1 km de urcare pe asfalt, gradul de inclinare fiind destul de solicitant - la finalul urcarii fiind manastirea Gorgota, prilej potrivit pentru vizitarea ei. Vine la rand o coborare full-speed de 2 km cu privelisti faine spre satul aflat intre coline, calatoria continuand pe drum pietruit.

La km 15,2 a urmat o urcare de cca. 1,2 km, destul de solicitanta si aceasta - pana in punctul in care am intrat pe asfalt in satul Malu Mierii, venind rasplata unei coborari de 1,4 km. Drumul continua cu un roller-coaster pe asfalt pana in satul Gusoiu, la marginea acestuia incepand la km 20, pe drum de tara inierbat, urcarea spre locul de belvedere La Releu. O urcare solicitanta de 2,3 km in care am bagat si destul push-bike, privelistile cu satele lasate in urma si cu muntii inalti din zare facandu-ma sa uit de urcare - din La Releu (am facut un mic detour pana spre acest varf; privelistile si iarba grasa de aici mi-au dat semnalul ca e timpul de odihna si de gustare a sandwich-urilor din rucsac) urmand o coborare numa’ faina de 2,7 km pana in satul Aninoasa.

Dupa o plimbare pe asfalt prin sat, am revenit sus pe coline printr-o urcare de cca. 650 m - si aceasta destul de solicitanta cu push-bike-ul inclus, facand un detour catre poiana Aninoasa - unul dintre locurile mele preferate de pe traseu - si acesta un punct de belvedere. Am revenit in drumul pietruit modernizat care strabate padurea Aninoasa spre Viforata, de la km 29,9 urmand si ultima urcare din tura - de cca. 1,3 km din care primii 600 m i-am parcurs pe trailul very flowy ce merge prin racoarea padurii in paralel cu drumul pietruit - urmand o coborare full-speed de 2,5 km pana in locul unde pornisem tura.

Acces auto. Din Bucuresti am mers pe DN 7 pana in Tartasesti, de unde am continuat pe DN 71 pana in Targoviste la trecerea raului Ialomita (adica un pic dupa giratoriul din dreptul benzinariei Lukoil de pe str. Gimnaziului) - unde DN 71 se intersecteaza cu DJ 719. De aici am continuat pe DJ 719 pana in satul Valea Voievozilor, unde am facut stanga pe DN 72, iar dupa cca. 2,5 km am continuat la dreapta pe DJ 717 pret de 1,8 km, de unde am continuat la dreapta pe DJ 718 pana la Manastirea Viforata.

Have fun :)

Diese Fahrradroute ist ideal fĂĽr: MTB

Fotos von der Route

Passe diese Fahrradroute mit dem Bikemap-Routenplaner an.

Mach sie zu deiner!

Du kannst diese Route als Vorlage in unserem Fahrrad-Routenplaner verwenden, damit du nicht bei Null anfangen musst. Passe sie nach deinen BedĂĽrfnissen an, um deine perfekte Radtour zu planen.