addalert addcircleoutline addlocation add arrow-down-left arrow-down-right arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up-right arrow-up ascent assessment bin bookmarkoutline calendar-add calendar camera caret-down caret-left caret-right caret-up check chevron-down chevron-right clock close cloud-upload cog collectionsbookmark content-view-grid content-view-list datacheckerflag1 datadownload data-upload descent directions expandhorizontal expand-horizontal-2 expand-horizontal expand-vertical eye-off eye fileadd1 filecopy filenew2 filestatisticadd2 filetaskssubtract file-images-upload fullscreenexit gauge groupadd heart home infooutline info link list-number location-pin lock logout map mobile morevertical mylocation navigateprevious navigation-drawer nearme noteadd pen pencil-write pencil personoutline pindrop place playcirclefilled playlistaddcheck power-button publish refresh remove return routes-favourites scissors search share starhalf staroutline star supervisoraccount synchronize2 text-redo time-upload timeline timer track-route trendingflat trendingup user-add users visibility vote-star-banner warning zoomin badge1 medal3 medal5 starbanner starcircle starsubtract google facebook email eye-open

Circuitul Pricopanului

39 km Distance
410 m Ascent
410 m Descent

(1 rating)

Greci – Dealul Îmbulzita – Jijila – Măcin – Greci

 

Din centrul satului Greci porniți spre zona muntoasă, iar apoi faceți ușor stânga pe Strada Dumbrava (este singura intersecție în Y cu două drumuri aparent la fel de importante; intersecția este foarte largă).

De aici mergeți tot înainte, treceți de carieră și virați la stânga pe drumul pietruit și foarte bine evidențiat care se îndreaptă acum spre baza Culmii Pricopanului. Începeți să urcați ușor și faceți dreapta pe drumul pietruit, iar la intersecția următoare mergeți tot înainte, lăsănd astfel drumul de piatră în stânga, acesta urcând peste culme și coboară iarași în sat. Continuați înainte pe drumul mai puțin folosit, însă bine evidențiat, până ajungeți în culme.

Aici, după ce treceți de un început de fostă carieră, drumul se continuă cu un drumeag de pământ și începeți să coborâți ușor, având grijă să faceți stânga pe un drum înierbat chiar înainte de pădure. Acesta ocolește pădurea și, după un scurt urcuș, începe o coborâre lungă și frumoasă până în vale unde ajungem la o stână de vaci. Mergem aproximativ 100 de metri pe vale, apoi faceți stânga și începeți să urcați abrupt pe malul celălalt, drumul transformându-se imediat într-un drum de pământ foarte bine evidențiat. Urmați acest drum indiferent de intersecții până în Jijila unde, după ce ieșiți în drumul național, faceți stânga spre Măcin.

La intersecția principală din Măcin faceți stânga (direcția Constanța), iar când ajungeți în dreptul benzinăriei Lukoil (este și un panou publicitar cu Vinuri de Măcin) virați la stânga. Puteți să vă opriți pentru o degustare la Crama Dobrogeană a celor de la Alcovin Măcin, unde se produc vinurile de Măcin. Dacă nu beți prea mult, puteți continua tot înainte, intrând foarte curând pe un alt drum agricol care, nu după mult timp, virează brusc la dreapta și iese în drumul ce duce la carieră sau la Mănăstirea Fântâna de Leac. Mergeți pe acest drum până ajungeți la baza Culmii Pricopanului și faceți dreapta pe un drum de pământ ce merge mai mult pe curbă de nivel până în satul Greci. Cu puțin timp înainte de sat întâlnim un drum pietruit pe care îl urmăm până în sat.

Accesaţi site-ul www.eco-romania.ro pentru a descărca track-ul GPS al acestui traseu.

Pentru o mai uşoară orientare în teren vă recomandăm să folosiţi harta „Munţii Măcinului”, disponibilă în numeroase locaţii din destinaţie şi pe site-urile www.eco-romania.ro

şi www.zenithmaps.com.


5.0
(1)icon-helpcenter
icon-helpcenter
icon-helpcenter
Bikemap Newsletter
Top