Opens route in mobile browser or app

Körös-torok - Tőserdő 100-as

by Hanko Zoltan

KÖZÖSSÉGI OLDALAK: Strava: https://www.strava.com/clubs/korostorok Facebook: https://www.facebook.com/korostorok

ÚTVONAL: Csongrád-Szentes-Kunszentmárton-Csépa-Tiszasas-Tiszaug-Tőserdő-Bokros-Csongrád

LEÍRÁS: Javaslom a térképet az Opencyclemap formában nézni, ha egyéb infót is szeretnénk, mint pl frissítő. Csongrádról a Körös-torokból indulunk. Érdemes a Körös-torokban tölteni a kulacsunkba vizet. Út közben Szentesen tudunk tölteni, utána pedig csak kb 24 km-rel később, Kunszentmárton településen. Ez után 5-10 km-enként van kút. 

A Körös-torokból indulva maradjunk a Tisza védtöltésén (jobb part) úgy, hogy bal kéz felé essen a folyó. A vasutat keresztezve a 451-es út hídján kelünk át a Tiszán. (Az út jobb oldalán levő nem kijelölt, de elválasztott sávot lehet használni bringázásra.)

Szentesen mindenképpen töltsünk a kulacsunkba folyadékot, és érdemes lehet melegben még egy fél literes palackot magunkkal vinni pl. fejre locsolva jól jöhet. Kunszentmárton után Csépánál van lehetőség Csongrád felé visszatérni, de azon kívül, hogy az út eléggé megviselt (de járható), a Tiszán való átkelés módjáról (Fahíd, komp, dereglye) érdemes érdeklődni előzetesen. (40 km rövidítés)  Tiszasas-Tiszaug irány esetén nincs ilyen problémánk. Tiszaug és Tőserdő között kb 3.5-4 km-en a 44-es (eléggé forgalmas, kamionok is vannak, hétvégén kevésbé) szakaszon kell tekerni, amiből csak 1-1.5 km kerékpárutas.

Balesetmentes sportolást, kellemes időtöltést Csongrádon!


Route Overview

Route Details