addalert addcircleoutline addlocation add arrow-down-left arrow-down-right arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up-right arrow-up ascent assessment bin bookmarkoutline calendar-add calendar camera caret-down caret-left caret-right caret-up check chevron-down chevron-right clock close cloud-upload cog collectionsbookmark content-view-grid content-view-list datacheckerflag1 datadownload data-upload descent directions expandhorizontal expand-horizontal-2 expand-horizontal expand-vertical eye-off eye fileadd1 filecopy filenew2 filestatisticadd2 filetaskssubtract file-images-upload fullscreenexit gauge groupadd heart home infooutline info link list-number location-pin lock logout map mobile morevertical mylocation navigateprevious navigation-drawer nearme noteadd pen pencil-write pencil personoutline pindrop place playcirclefilled playlistaddcheck power-button publish refresh remove return routes-favourites scissors search share starhalf staroutline star supervisoraccount synchronize2 text-redo time-upload timeline timer track-route trendingflat trendingup user-add users visibility vote-star-banner warning zoomin badge1 medal3 medal5 starbanner starcircle starsubtract

Ucka - Lovran - Babin grob - Medveja

25 km Distance
1,090 m Ascent
1,090 m Descent

(1 rating)

INTERNATIONAL RIDERS PLEASE CONTACT ME FOR INFO PRIOR TO RIDING THIS TRACK

OPREZ - poštujte planinare, ovo su njihove staze. Nemojte juriti pored njih, usporite (ne sa brutalnim kočenjem i blokiranjem kotača jer tako i staze uništavate), pozdravite i nastavite dalje. Ovo su vikendom dosta prometne staze.  

Krenuli smo iz Lovrana, sa mola u središtu grada. Lagana vožnja cestom kroz Lovran prema Lovranskoj dragi. Otprilike ima 6km ceste, nije strma i ako nije +40°C lagano se prođe uz jako lijepe poglede na to područje i more.

 

Nakon tih početnih 6-7km, skreće se na makadam, koji ima neke dijelove koji su malo strmiji, ali uz malo muke prođu se bez problema. Jedno je kritično skretanje na singlicu (par metara nakon 11.og kilometra na log-u) gdje se moraju gurati bicikli, pa oprezno gledajte GPS log da ne promašite.

 

Nakon singlice po kojoj se gura ide završnih 2,5km makadama koji je strm i dosadan. Ali bez imalo pretjerivanja. Najlakša brzina, nema promjene nagiba, samo glava dolje i pedaliranje :D.

Na kraju, dolazi se do vrha našeg puta gdje se pruža fenomenalan pogled na more, otoke, gradove - sve. Kratak spust i dolazi se do odmarališta i Babinog groba, te planinarskog skloništa.. Od tuda kreće spust prema Lovranu. OPREZ na spustu radi planinara. Nemojte biti šupci pa se derati, uništavati staze, planinare pozdravite, zakočite do kraja (bez da Vas se čuje 10km). Nemojte drugima uništavati gušt vožnje po stazama koje nisu predviđene za bicikle, već je omogućen neki suživot planinara i biciklista!

 

Spust je priča za sebe. Početak je šuma, malo ima kamenja, ali više manje odlično za enduro vožnju. Sredina počinje sa većim kamenjarom i sve je manje šume, a više rahle kamene podloge sa velikim i oštrim kamenjem na tlu. Dropovi od 30-40cm su normalni. Ima dijelova koji su jako opasni, stoga je zaštitna oprema definitivno potrebna.

Nakon što preživite kamenje, dolazite do pipe gdje možete uzeti vodu i krećete prema Medveji, koja je nastavak kamenjara, gdje ćete pošteno izlupati bicikl i sebe. Ima 2-3 kritična zavoja, gdje treba pro skill, ali ako se njih zaobiđe, najveći problem će vam biti velike "stepenice" od kamenja, gdje treba znati održavati idealnu brzinu i raditi sa rukama. Ovo je slobodno dio staze koji se može mjeriti sa DH stazama. Završava se kod kampa Medveja, pa izlazak na cestu i povratak 5minuta do Lovrana biciklom.


5.0
(1)icon-helpcenter
icon-helpcenter
icon-helpcenter
Bikemap Newsletter
Top