Facebook Instagram Twitter YouTube Premium Badge Offline Maps Bike Type Optimized Routing Premium Maps 3D Route Preview Fall Detection Premium Support Route

Oset - Brattåsen - Langestølen - Oset, tur 7 (Mjølkevegen med avstikkere)

30 km Distance
402 m Ascent
416 m Descent

(2 ratings)

Denne turbeskrivelsen er hentet fra boka "Mjølkevegen med avstikkere", skrevet av Birgit Haugen. Du kan lese mer om boka, og kjøpe den, på www.kolofon.no. Golsfjellet og Valdres med Stølsviddene er en sammenhengene sykkelopplevelse. Denne turen er et godt eksempel på det. Turen starter på golingssiden av Tisleifjorden, før den fortsetter gjennom idyllen på Stølsviddene.

Turen starter ved Oset Høyfjellshotell der Mjølkevegen passerer. Du sykler over demingen ved Tisleifjorden, som for øvrig byr på fine fiske- og bademuligheter.

Over demningen er du med ett i Valdres og tråkker opp til Furuset, hvor en av Mjølkevegens mange mjølkeramper informerer om opplevelser i området. 

Videre skal du til Gauklia hvor turens bratteste kneik venter. Her er det de letteste girene som gjelder! Det er til og med lov til å gå av sykkelen for å nyte utsikten mot Skogshorn og lytte etter gjøken i nærheten.

Ved Brattåsen når du turens høyeste punkt og ser samtidig den spisse Store Knutholstind og andre topper i Jotunheimen foran deg.

Så bærer det utfor gjennom stølsidyllen Tyrisholt, hvor du garantert møter noen kyr på din vei. Kanskje en elg ferdes i nærheten om du ser deg godt omkring. Rypene er heller ikke langt unna.

Ved Langestølen er det vafler og rømmegrøt som gjelder i Mjølkevegens kanskje triveligste sykkelkafè. 

Hvis skiltet "åpent" til Rognås støl står fremme, bør du legge turen innom der også. Kanskje byr budeia Berit på en trekkspillåt mens du nyter kvikakene hennes på den 250 år gamle stølen.

Fra Langestølen følger du Tisleivegen tilbake til Furuset, så over demingen og du er tilbake ved start på Oset Høyfjellshotell.


4.5
(2)