Opens route in mobile browser or app

Bucuresti Baneasa trail 27km Padurea Baneasa

by Andrei Stan

Lungime traseu – 26,5 km. Offroad /drum pietruit – 21 km; asfalt /placi de beton -  5,5 km

Durata: 4h in my case, ritm moderat cu pauze dese admiring landscapes, photos, lunchbreak

O tura relaxanta, usoara – doar flat terrain fara urcari si coborari, prin decorul frumoasei paduri Baneasa. Primii 2,4 km sunt de acomodare - pe asfalt, dupa care am facut dreapta pe forestier de pamant. Exceptand scurte incursiuni pe forestier pietruit, cea mai mare parte din trail se imarte cam in mod egal intre forestier si poteca single-trail, ambele de pamant, foarte potrivite pentru MTB, bike-ul curgand in voie de la start pana la finalul turei.

Am tinut stanga la km 6,2 iar dupa 1 km am ajuns la micul ochi de apa unde am dat peste caprele, sau in alte dati oile iesite la pascut - venite sa-si domoleasca setea. Foarte frumos acest secor de est al padurii Baneasa – din care am iesit la km 13,4 traversand strada Vadul Moldovei pentru a intra in partea de vest a padurii – mult mai cunoscut pasionatilor de plimbari, running sau bike.

In sectorul de vest al padurii, aroape la fel de frumos si verde ca cel din est – trailul continua sa alterneze forestierele de pamant, mai late, cu potecile single-trails-urile dar de data aceasta sunt si mici incursiuni pe magistrala padurii – forestierele pietruite la km 14,8 pret de cca. 300 m, 200 m la km 17,2 si inca trei mici sectiuni de pana in 200 m la km 20,8, la km 22 si la km 22,7 dupa care am incheiat tura pe asfalt asa cum o incepusem, nu inainte de a face un mic detour la una din terasele de langa Zoo pentru lunch-ul binemeritat dupa o tura numa’ faina.

Tura facuta in august 2020. Bike type: MTB XC hardtail (nu este E-bike)

Have fun :)


Route Overview

Route Details