Facebook Instagram Twitter YouTube Premium Badge Offline Maps Bike Type Optimized Routing Premium Maps 3D Route Preview Fall Detection Premium Support

Dunare Calarasi trail 52km Gradistea - Canalul Siderca - Padurea Chiciu - Canalul Galatui - Lacul Galatui - Gradistea

51 km Distance
91 m Ascent
94 m Descent

(0 ratings)

Lungime traseu – 51,5 km. Offroad /drum pietruit – 24 km; asfalt /placi de beton – 27,5 km

Durata: 7h in my case, ritm moderat cu pauze dese admiring landscapes, photos, lunchbreak

O tura cu mult albastru – pedaland de-a lungul bratelor de apa legate de Dunare, strecurandu-ma printre satele calarasene presarate in drum. Dunarea se ivea ici-colo de dupa mica perdea a padurii Chiciu – asa ca le-am vizitat pe amandoua cate un pic, o tura mai altfel ca peisaje la o distanta nu chiar asa de mare de Bucuresti si care mi-a placut fain.

Am pornit in acest bike-trip in satul Gradistea cu un pic peste 4 km de asfalt e DN 31 si doar cateva zeci de metri pe DN 3, intrand la km 4,5 pe poteca inierbata ce mergea in paralel, la doar cativa metri, cu DN 3. Am reintrat la km 6,9 pe asfalt pe DN 3 pe care l-am tinut pana la km 21,8 in Chiciu – sectiune de drum pe care am pedalat-o in principal de-a lungul apei (canalul Siderca, bratul Borcea si spre finalul acestui sector – Dunarea).

Dupa cel mai fain punct de belvedere – cel de la km 22, cu Dunarea, am continuat offroad pret de aproape 22 km. Pana la km 36,4 unde se face trecerea spre digul canalului Galatui, trailul a fost mai complex, textura drumului fiind si ea variata. Intre km 23,4 – 25,3 si intre km 28,1 – 28,8 drumul de pamant cu un strat fin de nisip curge intre liziera micii perdele de padure si ogor - banui ca acest tip de trail devine tricky de pedalat dupa ploaie. Intre km 28,8 – 30,1 este un drum de caruta care se amesteca cumva cu marginea ogorului – destul de bumpy la pedala. De la km 30,1 drumul urca pe dig (digul nu urmeaza, chiar langa el, un fir de apa, intre km 30,1 – 36,4) iar dupa cca. 1,5 km in care vegetatia a cam intrat este drum (dar in cazul meu bicla a inaintat fara prea mare opozitie din partea vegetatiei – ce-i drept ma dau cu 29-wheel), continua avand liziera padurii in stanga.

Scurta bicicleala din padure intre km 25,3 – 28,1 (primii metri de trail in padure se lasa cumva ascunsi caci vegetatia a cam intrat peste ei) este intre sectiunile mele preferate din tura, trailul din padure ducandu-ma la malul Dunarii, prilej de stat un pic cu picioarele-n apa langa nisipul de pe mal caci soarele de august dogora tare. Am pedalat de-a lungul apei intre km 37,3 – 41 pe digul malului stang al canalului Galatui, continuand pe o mica portiune de drum din placi de beton pana la lacul Galatui iar de acolo pe asfalt pe DN 31 pana in satul Gradistea.

Tura facuta in august 2020. Bike type: MTB XC hardtail (nu este E-bike).

Acces auto. Eu am ales sa vin pe DN 4 din Bucuresti cu iesire prin Popesti-Leordeni, am facut stanga pe DJ 403 la iesirea din satul Soldanu si tot stanga pe DN 31 inainte de intrarea in satul Manastirea – drum pe care l-am tinut pana in satul Gradistea.

Have fun :)


0.0
(0)