addalert addcircleoutline addlocation add arrow-down-left arrow-down-right arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up-right arrow-up ascent assessment bin bookmarkoutline calendar-add calendar camera caret-down caret-left caret-right caret-up check chevron-down chevron-right clock close cloud-upload cog collectionsbookmark content-view-grid content-view-list datacheckerflag1 datadownload data-upload descent directions expandhorizontal expand-horizontal-2 expand-horizontal expand-vertical eye-off eye fileadd1 filecopy filenew2 filestatisticadd2 filetaskssubtract file-images-upload fullscreenexit gauge groupadd heart home infooutline info link list-number location-pin lock logout map mobile morevertical mylocation navigateprevious navigation-drawer nearme noteadd pen pencil-write pencil personoutline pindrop place playcirclefilled playlistaddcheck power-button publish refresh remove return routes-favourites scissors search share starhalf staroutline star supervisoraccount synchronize2 text-redo time-upload timeline timer track-route trendingflat trendingup user-add users visibility vote-star-banner warning zoomin badge1 medal3 medal5 starbanner starcircle starsubtract

Shimonoseki-Aikyoshi

62 km Distanță
740 m La deal
560 m La vale

(0 ratings)

21 april Shimonoseki, 25km

De eerste volle dag, maandag, ga ik in Fukuoka eerst een gastankje kopen plus een hoes voor de fiets, zodat ik hem in de trein kan vervoeren, anders kan een fiets niet met de trein mee. Dezelfde dag ga ik meteen met de trein naar de volgende etappeplaats Shimonoseki.

Indrukken
De prijzen hier in Japan: die vallen alleszins mee, echte espresso 2 euro, diner tussen 6 euro en 15 euro voor een complete set, incl. thee (soms bier, toetje en koffie). Jeugdherberg 20 euro, modern hotel 32 euro. Banaan 50 cent.
De smaak van het eten is heel puur, ieder gerecht staat op zichzelf en het is heel verfijnd. Alles wordt schitterend opgediend, de beste keuken die ik ken? Ik zat in Shimonoseki, de streek van de fugu, ofwel kogelvis. Beroemd, want hij zit vol gif als je de klier niet juist verwijderd en is dan dodelijk. Ik ben er nog niet aan toegekomen, vnl. vanwege de hoge prijs.
dinerImabari
diner Imabari
Alles in Japan kost meer tijd vanwege het vele vragen en de miscommunicatie. Niemand begrijpt je, en hun Engels is echt belabberd tot helemaal non-existant. Verder ben je de vele overweldigende indrukken aan het verwerken, alles hier is anders.
De properheid, de zorg voor van alles en nog wat, maar daartegenover ook hun bezorgdheid, overal staan waarschuwingen op (kijk uit: als u shampoo gebruikt kan het in de ogen komen en kan het irritaties veroorzaken, opgepast!).
Veel oudjes zie ik tot nu toe, ook wel jongeren gelukkig, maar of het er genoeg zijn? De oudjes zijn veelal nog aan het werk, plantsoenen, schoonmaak e.d.
Verwarring
In het begin ben je soms niet geheel zaken van de gang van zaken. Bij veel dingen vraag je je af hoe het nu precies moet en hoe het hoort. Zeker met eten, je krijgt zoveel nieuwe aparte gerechtjes. En de etiquette is hier heel belangrijk, overal zijn ongeschreven regeltjes voor.
Iedereen denkt overigens dat ik Japanner ben, ook al heel verwarrend. Sommige snappen echt niet dat ik hun taal niet spreek, terwijl ik dat heel duidelijk maak. Maar dan kijken ze me heel ongelovig en verontwaardigd aan. Maar de meesten begrijpen mijn woord Gai-Jin (buitenlander) en Olanda (Holland).
Ook lastig zijn de etages. De 1e verdieping is gelijkvloers, de 2e verdieping dus onze eerste. Handig als je iets vraagt en ergens naar toe wordt verwezen, dan loop je een slag in het rond!
22 april Aikiyoshi, 70km
Steeds maar fietsen op de stoep gaat ook vervelen, omdat die meer ongelijk is dan de weg en niet zo snel en makkelijk fietst. Maar aan de andere kant is de weg ook best druk, dus dan maar de stoep. Buiten de bebouwde kom gaat dat over in een redelijk fietspad, dus hou ik het er maar voorlopig op (later zou ik bijna alleen nog maar op de weg fietsen). Zelfs in de heuvels/bergen zijn die voet/fietspaden, en dan is het afdalen een stuk lastiger, veel smaller, soms obstakels, slechter wegdek, soms een voetganger/fietser, af en toe moet je weer oversteken van de linkerkant naar de rechterkant, en vaak is er een oneffenheid. Je zit dus heel veel naar de grond te kijken, het fietspad te bestuderen. Niet prettig dus, die fietspaden.

0,0
(0)icon-helpcenter
icon-helpcenter
icon-helpcenter
Bikemap Newsletter
Top