Premium Badge Aus dem App Store herunterladen Hol dir Bikemap auf Google Play Turn-by-Turn-Navigation Offline Maps Bike Type Optimized Routing Premium Maps Individueller Fahrradcomputer Routen-Export Route Previews Sturzerkennung Premium Support

Radroute Printre dealuri liniștit-frumoase, după urmele fortificațiilor săsești

41 km Distanz
489 m Aufstieg
491 m Abstieg

(2 Bewertungen)

Am plecat din Mediaș, am rezolvat primele (și din fericire singurele) probleme la biclă - un disc apărător s-a desprins, a sărit lanțul...

Am urcat lin spre Dârlos, unde am vizitat biserica săsească fortificată, unde se făcea curățenie generală pentru sărbătoarea de peste o săptămână.

Am continuat drumul frumos, printre dealuri pitorești, până la Curciu, unde am vizitat biserica săsească, frumos reamenajată, și am aflat multe povești de la doamna ghid.

Ne-am luptat cu dealul care ne separa de Băgaciu, și ne-am străduit să nu se vadă că ne e cam frică atunci când noi împingeam la biclă și de sus venea un nene cu o drujbă în mână, înjurând și vorbind singur și arătând nu foarte normal...

Pe partea de sus a dealului asfaltul devine drum bătut cu pietricele, traversează o pădure extraordinar de frumoasă, cu poieni ca-n povești. Am luat-o pe drumul din stânga acolo unde se trece din județul Sibiu în Mureș :)

La Băgaciu nu e nimeni care să se ocupe de turiști, cei care țin cheia erau cu treabă la câmp, am văzut biserica - frumoasă, impunătoare, ca-n povești - doar de afară.

Am zis că spre Românești urcarea o fi mai prietenoasă.. o fost un pic mai bine. Am urcat întâi lin, am mers pe lângă bicle unde erau câini, am trecut scurt prin pădure înainte de pășunatul de pe vârful dealului. Ne-am uitat un pic pe GPS că inițial nu văzusem decât drumul spre vest, prin Delenii. Pe GPS eram exact ca în realitate, în mijlocul pustiului. :)

Ne-am orientat, ne-am mai apărat de niște câini, am reajuns la sat, asfalt! Yay! La Românești am alimentat cu apă, am realimentat cu prune din multele care ne făceau cu ochiul pe marginea drumului. A

m coborât lin, pe un drum impecabil asfaltat, printre dealuri frumoase cu forme interesante, prin Păucea. Fantastică lipsa oricărui indicator de direcție, în schimb e un panou mișto cu speciile de floră de la rezervația botanică. La o privire superficială n-am găsit nicio plantă deosebită :)

Am ajuns înapoi în Mediaș neprevăzut de repede :), după 8 ore de la plecare.


5,0
(2)