Facebook Instagram Twitter YouTube Premium Badge Offline Maps Bike Type Optimized Routing Premium Maps 3D-Routenvorschau Sturzerkennung Premium Support

Halta Bulz - Stana de Vale - Padis - Vartop - Varful Bihoru

94 km Distanz
2.668 m Aufstieg
1.201 m Abstieg

(1 Bewertung)

Ziua 1 - Lungime Traseu: aprox. 65km

Traseul porneste din Halta Bulz si urmeaza drumul judetean DJ108K, pana in Localitatea Remeti unde se continua pe DJ108J inspre satul de vacanta Coada Lacului Lesu. Drumul este asfaltat (approx 20km) pana la Barajul Lesu., de aici incepand drumul forestier care trece prin Valea Iadului, pana la intersectia cu DJ764A (approx 25km). Diferenta de nivel pana in acest punct este de approximativ 750m la o panta medie de 1%.

Din acest punct incepe urcarea mai dificila prin padure (130m pe o portiune de 800m), pana la intersectie cu drumul care leaga cabana Gaudeamus de Vf. Poienii. Drumul ocoleste prin stanga Vf. Custurilor, prin dreapta Vf Poienii, prin stanga Vf. Bohodei si Vf. Carligate. De la intersectia cu DJ764A pana in punctul de unde incepe coborarea spre Saua Cumpanatelu, avem o diferenta de nivel de aproximativ 530m la o distanta de 11km (3%).

Avem aproximativ 55km de la Halta Bulz pana in acest loc si o diferenta de nivel de aproximativ 1300m. Din acest acest punct urmeaza o coborare de 8km pana la intersectia cu DJ763 (asfaltat) Mai avem 3km pana la cabana Padis.

Ziua 2 - Lungime Traseu: aprox. 29km

Urmam DC265, ocolind prin stanga Vf Biserica Motilor. dupa aproximativ 2km, parasim DC265 si urmam drumul spre releul GSM, Poiana Rotunda, trecem pe langa Izbucul Ursului si dupa aproximativ 7km ajungem la intersectia drumului forestier care coboara din Glavoi spre Cabana Cetatile Ponorului. Din acest loc parasim drumul forestier si urmam spre dreapta, o poteca,  marcata cu banda Rosie, care urca prin padure. (Acest traseu marcat cu banda rosie, porneste din Stana de Vale, trece prin Padis si contina pana la Varful Bihoru) In saua Poienita parasim poteca si urmam spre stanga drumul forestier, care ocoleste varful Vartopu, pana in satul de vacanta Vartop. De la cabana Cetatile Ponorului pana in acest punct, am parcurs 10km.

Din satul de vacanta Vartop, intram din nou pe traseul marcat cu banda rosie care urca prin padure, spre `Varful Piatra Graitoare, apoi ajungand in golul alpin urmam drumul prin Şaua Tarniţa Bihorului, pana la Varful Bihoru (Curcubata Mare 1849m).


5,0
(1)