Facebook Instagram Twitter YouTube Premium Badge Offline Maps Bike Type Optimized Routing Premium Maps 3D-Routenvorschau Sturzerkennung Premium Support

Arad Bike Race - Traseu Race

33 km Distanz
873 m Aufstieg
874 m Abstieg

(0 Bewertungen)

Traseul pentru Race, Maraton și Elite va începe din centrul comunei Șiria, cu start lansat pe drumul județean (cca. 500m), urmat de cățărarea spre cetate, pe asfalt, pe o distanță de 4 km (dif. nivel cca. 350 m). De acolo, la Mănăstirea Feredeu (crucea albastră + marcajele noastre cu săgeți albe pe pomi și bandă de semnalizare) se trece prin pădure, pe un traseu relativ ușor, pe un sol preponderent din pământ și pe alocuri cu puțină piatră mărunțită și câteva rădăcini, pe o distanță de cca 4,5 km. De menționat că la km 7 se găsește primul punct de verificare și un punct de hidratare. De aici continuăm pe marcajele specifice care au fost deja prezentate, până ieșim în traseul de creastă (bandă roșie) unde facem stânga până la intersecția spre vârful Highiș. Această porțiune are un grad de dificultate ușor spre mediu, cu scurte urcări și coborâri, care pe alocuri sunt rapide, necesitând atenție din partea participanților.

Continuăm traseul până la intersecția cu marcajul bulina galbenă, care ne coboară spre Căsoaia, unde vom face stânga. Vom trece pe lângă Căsoaia și vom ieși într-o zonă plată, unde vom rula mixt, adică pe iarbă și pământ, pe o distanță de cca 2-3 km, practic prin spatele localității Agrișu Mare, loc în care se va găsi al doilea puunct de verificare și hidratare. De aici, se continuă pe un drum de macadam care ne va duce spre pădure ca să ne putem bucura din nou de umbră și de un traseu variat și foarte placut.Vom avea de străbătut albia unui râușor cu sol bolovănos care ne va ține în priză, oferindu-ne puțin divertisment. Toată această porțiune de la Agrișu Mare până la această vale este ușoară și rapidă, cu diferență de nivel mică.

Aici începe distracția de final. O zonă de push-bike de cca 120 - 150 metri, cu o pantă medie de cca 25% până la intersecția drumului cetate - Feredeu, mai precis se ajunge exact la primul punct de verificare. De aici concurenții înscriși la tura de 33 km vor face dreapta parcurgând cei 7 km rămași până la finish. Concurenții de la traseul lung, adică 52 km, vor face stânga și vor repeta această buclă de 19 km, după care se vor îndrepta și ei spre finish.  

Traseul ales îmbină tipuri variate de sol cu diferite grade de dificultate, dar se află și la dispoziția celor care nu au un nivel de pregătire ridicat. Credem că am făcut alegerea potrivită, dar acest lucru dorim să ni-l comunicați după concurs sau după ce vom face împreună tura de recunoaștere, care este programată în data de 27.08.2016, la ora 11, cu plecare din parcul central, adică zona de start. 


0,0
(0)

MTB