Premium Badge Aus dem App Store herunterladen Hol dir Bikemap auf Google Play Turn-by-Turn-Navigation Offline Maps Bike Type Optimized Routing Premium Maps Individueller Fahrradcomputer Routen-Export Route Previews Sturzerkennung Premium Support

Radroute in Pekre, Maribor, Slowenien

radvanje gondola bellevue STKP šumik ruše radvanje

7
Diese Route in Bikemap Web öffnen

Diese Route in Bikemap Web öffnen

41 km
Distanz
1128 m
Aufstieg
1126 m
Abstieg
-:-- h
Dauer
-- km/h
ø-Tempo
--- m
Max. Höhe

Über diese Route

Na to pot se podajte, če ste kondicijsko dobro pripravljeni. Če niste, vas na poti čaka precej postojank in razglednih točk. Od 41km skupne dolžine se boste s kolesom povzpeli le 500 spuščali do 1300 višinskih metrov.

 

Pot začnete z gondolsko vožnjo na vrh Mariborskega Pohorja, na 1042nmv. To je priljubljena razgledna točka na mesto Maribor.

 

Nato se pričnete s kolesom vzpenjati ob smučišču v smeri zahoda do Mariborskega razglednega stolpa. Priporočamo, da se vzpnete na vrh stolpa.

 

Nadaljujte skozi gozd proti zahodu po priljubljeni pohodni poti proti Arehu. Pot vas bo peljala mimo Zelene eko vasi Ruševec in Mariborske Koče, kjer lahko postanete in se pogostite.

 

Nadaljujte po grebenu mimo vodnega zajetja do Areha. To je priljubljeno smučišče, s hotelom, okrepčevalnicami in zanmenito Ruško kočo, znano planinsko postojanko s čudovitim razgledom na cerkev Sv. Areha.

 

Od tu se pot prične rahlo spuščati po makadamu vse do Pragozdnega rezervata Šumik. Priporočamo, da se peš spustite do dveh znamenitih slapov Šumik. Planinska pot je dokaj zahtevna.

 

Nadaljujte z rahlim vzponom do Koče Šumik, gorske turistične domačije.

 

Nato se po makadamski cesti odpeljite v dolino. Cesta je na začetku precej nepredvidljiva in se na 11km spusti za 800 višinskih metrov. Prispeli boste v umirjeno naselje Smolnik, mimo pokopališča, v Ruše. Tu se lahko spočijete in okrepčate v številnih gostiščih. Priporočamo Gostilno Vernik.

 

Pot proti Mariboru najprej pelje ob gozdu po priljubljeni sprehajalni cesti, nato pa po asfaltu proti začetni točki. Priporočamo postanek v sladolednem vrtu ali znani slaščičarni Pohorska kavarna.

 

Pot se zaključi ob spodnji postaji gondole, kjer se nahajajo pump track, kolesarska trgovina in druga gostinska ponudba.

Diese Fahrradroute ist ideal für: MTB

Du fährst auf folgendem Untergrund: Asphaltiert Unbefestigt Schotter

Highlights entlang der Route

POI Foto 1: Jaka Cb

Interessanter Ort

Vodno zajetje

POI Foto 2: Jaka Cb

Interessanter Ort

Pump track Pohorje

POI Foto 3: Jaka Cb

Interessanter Ort

gondola

Mehr Highlights gibt es mit Bikemap für iOS und Android.

Passe diese Fahrradroute mit dem Bikemap-Routenplaner an.

Mach sie zu deiner!

Du kannst diese Route als Vorlage in unserem Fahrrad-Routenplaner verwenden, damit du nicht bei Null anfangen musst. Passe sie nach deinen Bedürfnissen an, um deine perfekte Radtour zu planen.