Premium Badge Aus dem App Store herunterladen Hol dir Bikemap auf Google Play Turn-by-Turn-Navigation Offline Maps Bike Type Optimized Routing Premium Maps Individueller Fahrradcomputer Routen-Export Route Previews Sturzerkennung Premium Support

Radroute Mosonmagyaróvár - Mohács a Duna mentén

425 km Distanz
61 m Aufstieg
87 m Abstieg

(1 Bewertung)

Mosonmagyaróvártól Győrig kiváló minőségű kerékpárúton haladhatunk. Észre sem vesszük és már Győrben is vagyunk. Gönyütől Nagyszentjánosig nagyon alacsony forgalmú úton haladunk tovább, majd Nagyszentjános és Ács között kalandozunk egy kicsit, áttérünk egy földútra, amely a sinek mellett halad végig az ácsi vasútállomásig. Ácstól egészen Budapestig hol kiépített kerékpár úton, hol autó úton haladunk. Szentendrétől Budapestig kicsit nehézkes a kerékpár út követése, mert nagyon kanyarog össze-vissza. A budapesti Római part számomra nagyon nem kellemes, mert rengeteg gyalogos van, így haladni nem nagyon lehet. Persze ha még nem voltál Budapest ezen részén, akkor tanácsolom, hogy látogass el, mert az élmény nem utolsó. Budapestet elhagyva Dunaharaszti felé az út katasztrófális, minősíthetetlen. Nagyon lassacskán lehet haladni. Az említet szakaszon mindenféle útviszonnyal találkzhatunk, de a szépsége is megvan, uganis a Duna partján, üdülő övezetben kekezheünk, így a látvány nem utolsó. Dunaharaszti elött átmegyünk a Csepel szigetre, amit Szigethalomnál hagyunk el és a Duna keleti oldalán haladunk tovább egészen Mohácsig. Dömsöd környékén a túra útvonala a Duna mentén kiépített töltésen folytatódik. A töltés hol keményre döngölt murvás út, hol füves, földes, de összeségében nyagyon jól kiépített, kerékpárosok számára jól kitáblázott betonozott út. 

Nagyon élvezetes, látnivalókban gazdag túrát sikerült teljesítenünk, amit egy jó ideig biztosan nem fogunk elfelejteni. :))


5,0
(1)