addalert addcircleoutline addlocation add arrow-down-left arrow-down-right arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up-right arrow-up ascent assessment bin bookmarkoutline calendar-add calendar camera caret-down caret-left caret-right caret-up check chevron-down chevron-right clock close cloud-upload cog collectionsbookmark content-view-grid content-view-list datacheckerflag1 datadownload data-upload descent directions expandhorizontal expand-horizontal-2 expand-horizontal expand-vertical eye-off eye fileadd1 filecopy filenew2 filestatisticadd2 filetaskssubtract file-images-upload fullscreenexit gauge groupadd heart home infooutline info link list-number location-pin lock logout map mobile morevertical mylocation navigateprevious navigation-drawer nearme noteadd pen pencil-write pencil personoutline pindrop place playcirclefilled playlistaddcheck power-button publish refresh remove return routes-favourites scissors search share starhalf staroutline star supervisoraccount synchronize2 text-redo time-upload timeline timer track-route trendingflat trendingup user-add users visibility vote-star-banner warning zoomin badge1 medal3 medal5 starbanner starcircle starsubtract google facebook email eye-open eye-hide compass search-map download-app phone-shield
Facebook Instagram Twitter YouTube Premium Badge Offline Maps Bike Type Optimized Routing Premium Maps 3D-Routenvorschau Sturzerkennung Premium Support

Introducció al gravel (III): Centelles-Els Hostalets-Balenyà-Vic-Sentfores-Tona-Centelles

40 km Distanz
340 m Aufstieg
340 m Abstieg

(1 Bewertung)

Acabo amb la sèrie d'itineraris que, per comoditat, he anomenat "Introducció al gravel": de 22, 35 i 40 km respectivament. Aquest és, de fet, una variació de l'itinerari núm. II; constitueix una bona mostra de paisatges dels plans de Malla i les conques alta del Congost i mitjana del Gurri, un tast del que ens ofereix el sud de la comarca.

Com l'itinerari II, resulta entretingut, exigent només en la mesura en que acumula una certa longitud, adecuat tant per passejar relaxadament al sol com per establir objectius de velocitat o la preparació de sortides més llargues.

Sortirem de Centelles pel carrer Jesús i la C-1413b (que aviat comptarà amb un carril segregat pel marge oriental). Travessem Els Hostalets a la recerca del Camí Ral, que seguirem fins a Balenyà. Després, pels camins del Feu i de Torrellebreta, desembocarem al Camí del Quadre de Malla. Novament al Camí Ral, el seguirem fins a Montrodon i una mica més enllà, tombant a mà dreta cap a Santa Eugènia de Berga. Uns metres abans d'arribar a l'antic Hostalet del Bolló ens desviem a l'esquerra per l'antic camí de Taradell a Vic.

Entre Vic i La Guixa rodarem per una còmoda via de sauló paral·lela a la carretera. Ens adrecem cap a la C-17 per travessar-la per un pas elevat; rodarem llavors per un camí a estones asfaltat que ens condueix a travessar la prou transitada carretera de Montrodon. Un cop a l'altre costat serem al Camí del Verinal o de La Casa Nova del Cuniller, que ens ha de manar directament a Tona.

L'últim tram fins a Centelles el farem pel camí de l'Ajuda. Abans d'arribar a la C-1413b, però, tenim l'opció d'evitar-la tombant a mà dreta per un sender sense complicacions.


3,0
(1)