Facebook Instagram Twitter YouTube Premium Badge Offline Maps Bike Type Optimized Routing Premium Maps 3D-Routenvorschau Sturzerkennung Premium Support

Comana Explorer trail 43km Padurea Comana - Vlad Tepes - Comana

43 km Distanz
343 m Aufstieg
342 m Abstieg

(1 Bewertung)

Lungime traseu – 43,5 km. Offroad /drum pietruit – 32,5 km; asfalt /placi de beton – 11 km

Durata: 6h30m in my case, ritm moderat cu pauze dese admiring landscapes, photos, vizitarea manastirii Comana, lunchbreak.

Un bike-trip in care am explorat Parcul Natural Comana in mai multe zone ale lui, care sunt cel putin la fel de frumoase, daca se lasa descoperite – comparat cu padurea atat de cunoscuta (aflata intre Delta Neajlovului si DJ 603) din apropierea parcului de aventura Comana. Paduri intretaiate si de forestiere pietruite modernizate dar mai ales de forestiere de pamant foarte potrivite (cele mai multe din cele incluse in acest map) pentru MTB - very flowy la pedala. Unele sectoare de padure sunt colinare – cu cateva urcari mai solicitante, am admirat in multe locuri o frumoasa armonie a culorilor perdelei de copaci si a covorului ce imbraca trailul, cateva poiene dragute numa’ bune de hodina; caprioare, liniste si voie-buna.

Primii 7,7 km sunt pe asfalt, bike-trip-ul incepand cu un landscape foarte frumos – un tur al parcului de aventura Comana – cu un drum ce te plimba pe malul Deltei Neajlovului, printre nuferi. Dupa reintrarea in sat am vizitat manastirea Comana – care are si o curte, in spatele ei (se ajunge la ea coborand treptele din spatele manastirii), a carei alee te plimba pe malul unui mic brat al lacului cu bancute printre salcii si o vedere faina spre ochiul de apa.

Prima portiune de offroad este in padurea de est intre km 7,6 – 11,4. Una din partile de padure care imi plac cel mai mult langa Bucuresti - cu forestierele de pamant frumos imbracate, mai ales in mijlocul padurii -  in frunze aurii din primavara pana-n toamna. Trailul curge foarte fain, am pedalat cu destula viteza si am tras si pe doua urcari mai zdravene iar in varful unei coline mai inalte am zabovit un pic in cea mai frumoasa poiana de pe traseu. Am trecut full-speed printr-o alta portiune frumoasa de padure – cea din sud-estul Comanei intre km 11,8 - 15,5 , forestierele de aici facand bicla sa goneasca pe ele.

Intre km 15,5 - 28,8 am cutreierat cele doua sectoare ale padurii din sudul Comanei. In primul sector de padure - cel din extrema sudica, dinspre Prundu – am admirat o sectiune de padure de o frumusete aparte intre km 18,7 – 20,4 – cu un amestec de culori ale frunzelor care mi-a bucurat privirea. Tot aici am intalnit  si un crang cu copaci subtiri la a caror baza parca se stransese cate un nor din…. paie, iarba uscata – mi-a placut fain aceasta priveliste. Mi-a placut mult si ultima sectiune (intre km 22,3 – 28,8) din padurea din sudul Comanei – si aici trailuri very flowy la pedala, portiunea dintre km 26,3 – 27,7 fiind preferata mea aici – o frumoasa poiana la inceput, dupa care forestierul de pamant acoperit cu frunze aurii urmat de un full-speed de toata frumusetea.

O portiune pe asfalt intre km 28,8 - 31,2 cu o urcare solicitanta de cateva sute de metri in zona de traversare a caii ferate, iar dupa scurta incursiune in padurea dintre Vlad Tepes si Mihai Bravu , am intrat la dreapta din DJ 603 in padurea vecina cu parcul de aventura Comana. Dupa un sector mai wild intre km 34 – 34,7 (trailul un pic mai bumpy) a urmat un foarte fain roller-coaster pe magistrala padurii – forestierul pietruit modernizat, tragand aici pe doua urmari solicitante dar bagand si full-speed pe doua coborari faine. Am pedalat pe single-trail intre km 37,1 – 38,6 pe malul Deltei Neajlovului, iar dupa trecerea paraului si o urcare destul de solicitata de cateva sute de metri pe poteca – am reintrat pe forestier de pamant, urmand o coborare numa’ faina pana in locul in care am facut un detour de belvedere – trecand pe podetul din lemn cu balustrade pentru a admira Delta Neajlovului de sus din foisorul de observare, din lemn si el (observatorul ornitologic este mai inalt, inainte de intrarea pe acest podet) – iar in 3 km eram inapoi, pe drum pietruit, in locul unde pornisem bicicleala, gata de luchbreak la malulul apei la una din terasele din parcul de aventura Comana.

Tura facuta in august 2020. Bike type: MTB XC hardtail (nu este E-bike). Marcaj traseu: cruce albastra pe cea mai mare parte a sectiunii dintre km 8,2 - 11,4 si tot cruce albastra intre km 34 – 34,7 si intre km 37,1 – 39,9.

Acces auto. Eu am ales sa vin din Bucuresti pe DN 5 cu iesire prin Soseaua Giurgiului, am facut stanga pe DN 5A la intrarea in satul Adunatii Copaceni, dreapta pe DJ 412A in satul Gradistea si stanga pe DJ 411 pe care am continuat pana in satul Comana

Have fun :)


5,0
(1)