addalert addcircleoutline addlocation add arrow-down-left arrow-down-right arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up-right arrow-up ascent assessment bin bookmarkoutline calendar-add calendar camera caret-down caret-left caret-right caret-up check chevron-down chevron-right clock close cloud-upload cog collectionsbookmark content-view-grid content-view-list datacheckerflag1 datadownload data-upload descent directions expandhorizontal expand-horizontal-2 expand-horizontal expand-vertical eye-off eye fileadd1 filecopy filenew2 filestatisticadd2 filetaskssubtract file-images-upload fullscreenexit gauge groupadd heart home infooutline info link list-number location-pin lock logout map mobile morevertical mylocation navigateprevious navigation-drawer nearme noteadd pen pencil-write pencil personoutline pindrop place playcirclefilled playlistaddcheck power-button publish refresh remove return routes-favourites scissors search share starhalf staroutline star supervisoraccount synchronize2 text-redo time-upload timeline timer track-route trendingflat trendingup user-add users visibility vote-star-banner warning zoomin badge1 medal3 medal5 starbanner starcircle starsubtract

Hodoško jezero

91 km Distance
830 m Ascent
830 m Descent

(1 rating)

Po enem tednu brez kolesa sem danes spet malce bicikliral.

Za ogrevanje najprej en majhen krog do Brezovec, skozi Šalamence in Vanečo v Puconce. Pri tem delu mi je pomagala Bojana.

Nato skozi Sebeborce in Ivanovce do Križevec. Pred Križevci sem zavil z glavne ceste na gozdno in pogledal do kostanja na Tetajnem. Sledil je en mali fotošuting :)

Nadaljeval sem skozi Domanjševce in Krplivnik preko nadvoza čez železniško progo do Hodoša in v centru vasi zavil levo proti Hodoškemu jezeru. Mimogrede - v okolici tega jezera prebivajo tudi vidre (čeprav je težko, da boste podnevi katero videli), poleg tega pa je tu mogoče najti še veliko vrst metuljev in kačjih pastirjev. Okrog jezera je speljana tudi sprehajalna pot.

Mimo jezera vodi skoraj neprometna cesta v Dolence (kakšno leto ali dve je tudi ta asfaltirana). Mir prav gotovo pripomore k temu, da je ob njej mogoče videti veliko ptic.

Po vzponu mimo cerkve sem na koncu vasi zavil desno proti Budincem in nadaljeval naprej do Markovcev. V Markovcih sem "odkril" cesto, ki preko hriba vodi do Adrijanec. Je pa ta cesta asfaltirana le do vrha "prelaza", nato pa je kakšen kilometer makadama do Adrijanec speljanega skozi gozd. V Adrijancih pa se priključi na glavno cesto, ki levo vodi do Šalovec.

V Šalovcih sem ubral pot še preko drugega nadvoza čez železniško progo in preko hriba prispel v Domanjševce, zavil levo in na koncu vasi desno preko dveh hribov skozi Ivanjševce do Berkovec.

V Berkovcih je bil prvotni načrt sicer zaviti levo proti Prosenjakovcem in se čez zelo strm hrib preko Sela vrniti domov. Je pa sonce že skoraj zašlo in se brez luči nisem hotel voziti ravno na prvi dan strožjih kazni. Zato sem lepo zavil desno proti Močvari in se po vzponu v kriižišču v gozdu odpravil levo mimo observatorija Kmica do Andrejec in pri žagi  zavil proti Sebeborcem ter nadaljeval skozi Martjance do Murske Sobote.

Na koncu se je lepo nabralo 90 km v dolžino in skoraj 1 km v višino :) Povprečna hitrost pa penzionerska.


5.0
(1)icon-helpcenter
icon-helpcenter
icon-helpcenter
Bikemap Newsletter
Top