Premium Badge Download on the App Store Get it on Google Play Turn-by-turn Navigation Offline Maps Bike Type Optimized Routing Premium Maps Custom Bike Computer Export Routes Route Previews Fall Detection Premium Support

Cycling Route in Aytos, Burgas, Bulgaria

Тополица, Бялата Река, Зайчар, Айтос

0
Open this route in Bikemap Web

Open this route in Bikemap Web

20 km
Distance
488 m
Ascent
874 m
Descent
-:-- h
Duration
-- km/h
Avg. Speed
562 m
Max. Elevation

About This Route

От Тополица се тръгва по 5км. асфалтов път до хижа Лукойл. Горе има чешма от която  се кара около километър по асфалт, след което се отбива в ляво и по пътека през горичката се излиза до мост.

По стълбичките до моста се стига до Чешма. От там започва 1.3км. каране покрай Бялата Река, което не е стръмно, но на места е технично. Така се стига до Хижа Рибарник. От нея започва 2.5км. изкачване през горичката, което на няколко места е леко стръмно. Изкачването излиза на пътя за Зайчар, който е каменист, широк и е само спускане.

От Зайчар се връщаме по същия път, но подминаваме разклона за хижа Рибарник. Вместо това, продължаваме направо до Заслон с Чешма. Разстоянието от Зайчар до Заслона е 2.5км. и е само изкачване. 

От Заслона се тръгва по билото в посока изток. Предстоят 5км. каране по билото, полянки и борова горичка, който са предимно спускане, като пътя е широк, скоростен и не е техничен (Участъка е с глинеста почва и НЕ се препоръчва ако скоро е валяло).

Стига се до Заслон с Чешма, от който се прекосява поляна и се влиза в гората (на първите дървета има указателна табела /Айтос/). От там предстоят 300-400м. изкачване, след което идва 1.6км. спускане през гората. То е скоростно, и не изисква техничност, но е каменисто. Излиза се отново на билото, от където пак е само спускане, покрай асфалтова кариера и се стига в Айтос.

This cycling route is ideal for: MTB

You will cycle on the following surfaces: Unpaved

Route Photos

Customize this cycling route with the Bikemap route planner.

Make it yours!

You can use this route as a template in our cycling route planner so that you don’t have to start from scratch. Customize it based on your needs to plan your perfect cycling tour.