Premium Badge Download on the App Store Get it on Google Play Turn-by-turn Navigation Offline Maps Bike Type Optimized Routing Premium Maps Custom Bike Computer Export Routes Route Previews Fall Detection Premium Support

Cycling Route in Dugopolje, Splitsko-Dalmatinska Županija, Croatia

XC Beškeri- Korita-Sušci

0
Open this route in Bikemap Web

Open this route in Bikemap Web

10 km
Distance
278 m
Ascent
278 m
Descent
-:-- h
Duration
-- km/h
Avg. Speed
--- m
Max. Elevation

About This Route

 Jako zanimljiva i uzbudljiva staza na području općine Dicmo  koja će vas zasigurno oduševiti. Iako je primjerena samo za čvrsti MTB bicikl nemojte se obeshrabriti, staza je teška ali i voziva. Dakle početak je od zaseoka Denići, skrene se lijevo prema Beškerima, vozi se nekoliko stotina metara asfaltnim putem...prođe kroz Beškere te silazak sa asfalta na strmi makadamski put pored zapuštenog vodospremišta sa bunarem. Sada se vozi samo uzbrdo širokim makadamom. Put je u solidnom stanju, treba izbjegavati učestale kamenice i kamenite djelove. Borova šuma će zasigurno biti dobar zaklon od sunca tijekom ljeta. Dolazak na vrh do crkvice Sv.Ivana. Malena, ograđena,obnovljena  i jako lijepa. Nešto kao vidikovac.Kada nastavite...vratite se unazad 100 metara, pa lijevo putem do lokve Zmajovače, dalje nekih 100 metara pa skrenete desno na "oputinu" širine 1-2 metra...prepuna je kamenih vaca. Dio se može voziti, ali se brže hoda. Dakle, preporuka je "guraj biciklu". Oko puta nedirnita priroda,grabova, jasenova i hrastova šumica. Ima urušenih kamenih staja. Nigdje ne skrećete i tako 1,5 km. Spuštate se u Korita.U Koritima ima nekoliko obnovljenih starih kamenih kuća, ostalo urušeno i zapuštano.Ovdje se izlazi na dobar makadam gdje se bez problema vozi. Vodu ne primjećujemo, niti bunare....možda ima, treba istražiti.Kad izađete iz sela lagano makadamom dolazite na "vidilicu" gdje se vidi cijelo Dicmo i šire. Pogotovo se dobro vide "stare kuće" u Sušcima. Slijedi spust širokim makadamom...ali vrlo tvrdim i kamenitim, na dijelovima opasan, voziti oprezno. U podnožju ste na asfaltu i za čas do početne točke.

This cycling route is ideal for: MTB

You will cycle on the following surfaces: Paved Gravel

Customize this cycling route with the Bikemap route planner.

Make it yours!

You can use this route as a template in our cycling route planner so that you don’t have to start from scratch. Customize it based on your needs to plan your perfect cycling tour.