Facebook Instagram Twitter YouTube Premium Badge Offline Maps Bike Type Optimized Routing Premium Maps 3D Route Preview Fall Detection Premium Support Route

DN7/E68 – Cladova – Valea Cladovei – Creasta Principală

17 km Distance
121 m Ascent
493 m Descent

(7 ratings)

Traseul turistic DN7/E68 – Cladova – Valea Cladovei – Creasta Principală (marcaj cruce galbenă), cu o lungime de 16,8 km, pornește de la intersecția drumului DN7/E68 cu DC69 (Comuna Păuliș). De la intrarea în traseu, pe lângă troița sub care este amplasată harta cu traseele turistice din zonă, se poate urca până în vârful dealului numit Dealul Carierei (Dealul Cetății), pentru vizitarea ruinelor Cetății Cladova.

Traseul urmărește drumul de pe Valea Cladovei în paralel cu traseele turistice DN7/E68 – Cladova – Creasta Cladovei – Creasta Principală (triunghi albastru) și DN7/E68 – Cladova – Valea Cladoviței – Creasta Principală – Căsoaia (marcaj punct galben). La cca. 3,2 km din DN7/E68 la confluența Văii Cladovei cu Valea Cladoviței, la intrarea în satul Cladova, traseele se despart, traseul marcat cu cruce galbenă continuă în stânga pe drumul de pe Valea Cladovei, iar traseele marcate cu triunghi albastru și punct galben continuă în dreapta pe drumul de pe Valea Cladoviței spre Creasta Cladovei – Creasta Principală a Munților Zarandului, respectiv spre Valea Cladoviței – Căsoaia. Traseul urmează Valea Cladovei, prin localitatea Cladova până la un baraj de regularizare de pe vale, de unde continuă pe un drum forestier prin pădure. Înainte de confluența cu Valea Sfînșca se intersectează cu traseul turistic Ghioroc – Valea Cladovei (marcaj bandă albastră).

De la intersecția cu traseul marcat cu bandă albastră, urmând drumul forestier de pe vale, la cca. 4,2 km, la confluența cu Valea Cersca se intersectează traseul turstic Valea Cladovei – Valea Cersca – Creasta Principală (marcaj triunghi galben).

Traseul marcat cu cruce galbenă continuă pe drumul de pe Valea Cladovei prin pădure, după care părăsește valea și urcă în dreapta pe un drum de exploatare, apoi pe potecă până în Creasta Principală a Munților Zarandului (marcaj bandă roșie) sub Vf. Cârciuma (Vf. Crâșma), unde se mai intesectează și cu traseele turistice: Monumentul Turiștilor – Feredeu – Creasta Principală – Căsoaia (marcaj bandă galbenă), Șiria – Valea Almașului – Creasta Principală – Căsoaia (marcaj punct albastru) și Creasta Principală – Vf. Cârciuma (marcaj punct cu cercuri duble de culoare albă și roșie).

Din Creasta Principală a Munților Zărand, de la panoul informativ de sub Vf. Cârciuma (Vf. Crâșma) traseul poate fi continuat și pe unul din celelalte trasee turistice intersectate: Monumentul Turiștilor – Feredeu – Creasta Principală – Căsoaia (marcaj bandă galbenă), Șiria – Valea Almașului – Creasta Principală – Căsoaia (marcaj punct albastru) și Creasta Principală – Vf. Cârciuma (marcaj punct cu cercuri duble de culoare albă și roșie) sau pe Creasta Principală a Munților Zărand (marcaj bandă roșie) în stânga spre direcția Vf. Capra, aflat la o distanță de cca. 13,1 km și în dreapta spre direcția Vf. Highiș aflat la o distanță de cca. 13,2 km.

ATENȚIONARE! Din cauza condițiilor meteo sau a exploatărilor forestiere, unele trasee sau porțiuni din traseele turistice pot deveni impracticabile pentru parcurgerea acestora, în special cu bicicletele.


5.0
(7)