Premium Badge Download on the App Store Get it on Google Play Turn-by-turn Navigation Offline Maps Bike Type Optimized Routing Premium Maps Custom Bike Computer Export Routes Route Previews Fall Detection Premium Support

Cycling Route in Pekre, Maribor, Slovenia

radvanje gondola bellevue STKP šumik ruše radvanje

7
Open this route in the Bikemap app Open this route in Bikemap Web

Open this route in Bikemap Web

41 km
Distance
1128 m
Ascent
1126 m
Descent
-:-- h
Duration
-- km/h
Avg. Speed
--- m
Max. Elevation

About This Route

Na to pot se podajte, če ste kondicijsko dobro pripravljeni. Če niste, vas na poti čaka precej postojank in razglednih točk. Od 41km skupne dolžine se boste s kolesom povzpeli le 500 spuščali do 1300 višinskih metrov.

 

Pot začnete z gondolsko vožnjo na vrh Mariborskega Pohorja, na 1042nmv. To je priljubljena razgledna točka na mesto Maribor.

 

Nato se pričnete s kolesom vzpenjati ob smučišču v smeri zahoda do Mariborskega razglednega stolpa. Priporočamo, da se vzpnete na vrh stolpa.

 

Nadaljujte skozi gozd proti zahodu po priljubljeni pohodni poti proti Arehu. Pot vas bo peljala mimo Zelene eko vasi Ruševec in Mariborske Koče, kjer lahko postanete in se pogostite.

 

Nadaljujte po grebenu mimo vodnega zajetja do Areha. To je priljubljeno smučišče, s hotelom, okrepčevalnicami in zanmenito Ruško kočo, znano planinsko postojanko s čudovitim razgledom na cerkev Sv. Areha.

 

Od tu se pot prične rahlo spuščati po makadamu vse do Pragozdnega rezervata Šumik. Priporočamo, da se peš spustite do dveh znamenitih slapov Šumik. Planinska pot je dokaj zahtevna.

 

Nadaljujte z rahlim vzponom do Koče Šumik, gorske turistične domačije.

 

Nato se po makadamski cesti odpeljite v dolino. Cesta je na začetku precej nepredvidljiva in se na 11km spusti za 800 višinskih metrov. Prispeli boste v umirjeno naselje Smolnik, mimo pokopališča, v Ruše. Tu se lahko spočijete in okrepčate v številnih gostiščih. Priporočamo Gostilno Vernik.

 

Pot proti Mariboru najprej pelje ob gozdu po priljubljeni sprehajalni cesti, nato pa po asfaltu proti začetni točki. Priporočamo postanek v sladolednem vrtu ali znani slaščičarni Pohorska kavarna.

 

Pot se zaključi ob spodnji postaji gondole, kjer se nahajajo pump track, kolesarska trgovina in druga gostinska ponudba.

This cycling route is ideal for: MTB

You will cycle on the following surfaces: Paved Unpaved Gravel

Highlights Along The Route

POI Photo 1: Jaka Cb

Point of Interest

Vodno zajetje

POI Photo 2: Jaka Cb

Point of Interest

Pump track Pohorje

POI Photo 3: Jaka Cb

Point of Interest

gondola

More highlights are available with Bikemap for iOS and Android.

Customize this cycling route with the Bikemap route planner.

Make it yours!

You can use this route as a template in our cycling route planner so that you don’t have to start from scratch. Customize it based on your needs to plan your perfect cycling tour.

Open it in the app