addalert addcircleoutline addlocation add arrow-down-left arrow-down-right arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up-right arrow-up ascent assessment bin bookmarkoutline calendar-add calendar camera caret-down caret-left caret-right caret-up check chevron-down chevron-right clock close cloud-upload cog collectionsbookmark content-view-grid content-view-list datacheckerflag1 datadownload data-upload descent directions expandhorizontal expand-horizontal-2 expand-horizontal expand-vertical eye-off eye fileadd1 filecopy filenew2 filestatisticadd2 filetaskssubtract file-images-upload fullscreenexit gauge groupadd heart home infooutline info link list-number location-pin lock logout map mobile morevertical mylocation navigateprevious navigation-drawer nearme noteadd pen pencil-write pencil personoutline pindrop place playcirclefilled playlistaddcheck power-button publish refresh remove return routes-favourites scissors search share starhalf staroutline star supervisoraccount synchronize2 text-redo time-upload timeline timer track-route trendingflat trendingup user-add users visibility vote-star-banner warning zoomin badge1 medal3 medal5 starbanner starcircle starsubtract

Dragalevtsi dynamic XLkmrun

4 km Distance
130 m Ascent
130 m Descent

(5 ratings)

Стартът и Финалът на трасето са ситуирани на паркинга пред Информационен център Витоша, разположен над кв.Драгалевци. Стартира се по панорамната пътека в посока Бояна, като след около 400 метра се прави почти 180° завой и се тръгва по път с полегато изкачване. Следва ъглопът с малка  пътека, която преминава покрай развалини на стар пионерски лагер. Посоката на придвижване е на запад, като след къси спускане и изкачване се достига до каменисто дере с течащ малък поток, който се пресича и покрай него се спуска отново на панорамния път в горния край на вилна зона „Киноцентъра“.  По панорамната пътека се преминава над крайните вили, като след преминаване над крайната, се спуска рязко на долу по голям горски път и се навлиза в квартала. В първата пряка се завива на дясно и в посока изток се придвижва почти до края му, като след достигане до гората се спуска по асфалтиран път по края на квартала. Спуска се до достигане на първия горски път в ляво и се започва леко изкачване по него. След около 200 метра се достига до малка пътека в ляво и се пресича дере с плитко течаща вода. Продължава се по пътеката до достигане на асфалтов път. На ляво се бяга по него , като преди да направи остър ляв завой се хваща малка пътека. Тя пресича поляна и се спуска леко през борова гора, достигайки просека с електропровод. Завива се на дясно по пътека поляната и се изкачва до хоризонтална пътека. На ляво по нея се хваща малка пътека, която се спуска до границата на гората, като се завива на дясно и се продължава по нея до достигането на голям горски път. По него се изкачва с 90° завой на ляво покрай река в дълбоко дере, почти достигайки асфалтовия път за Информацинния център. Следва спускане на дясно по път и по малка пътека се изкачва стръмно до финала.

Така описаното трасе е с дължина от 4,40 км и +/-180 метра денивелация. Като цяло обиколката е динамична с честа смяна на профила и на грунда- от асфалт до малка камениста пътека.


3.0
(5)


icon-helpcenter
icon-helpcenter
icon-helpcenter
Bikemap Newsletter
Top