Premium Badge Download on the App Store Get it on Google Play Turn-by-turn Navigation Offline Maps Bike Type Optimized Routing Premium Maps Custom Bike Computer Export Routes Route Previews Fall Detection Premium Support

Cycling Route in Komen, Komen, Slovenia

Pot kamna

4
Open this route in Bikemap Web

Open this route in Bikemap Web

4 km
Distance
36 m
Ascent
36 m
Descent
-:-- h
Duration
-- km/h
Avg. Speed
--- m
Max. Elevation

About This Route

V Volčjem Gradu, kraški vasici v bližini Komna, je urejena posebna učna pot, ki predstavi naravne in kulturne posebnosti tega dela Krasa. Volčji Grad je zelo staro naselje. V starejši železni dobi je bilo na njegovih tleh eno večjih kraških gradišč, mnogo kasneje pa se je tu razvila bogata kamnoseška tradicija. V vasi in njeni okolici lahko na Poti kamna danes spoznavate Debelo grižo z ostanki halštatskega gradišča in tudi druge kulturne zanimivosti, kot so iz kamna izklesani pili, "kalune" in številni drugi kamniti arhitekturni detajli. Lokalne posebnosti so tudi ''japenca'' (jamo za gašenje apna), pastirska hiška, suhi zidovi in obzidana vrtača. V okolici vasi lahko srečate tudi številne kraške pojave.

Customize this cycling route with the Bikemap route planner.

Make it yours!

You can use this route as a template in our cycling route planner so that you don’t have to start from scratch. Customize it based on your needs to plan your perfect cycling tour.