Premium Badge Download on the App Store Get it on Google Play Turn-by-turn Navigation Offline Maps Bike Type Optimized Routing Premium Maps Custom Bike Computer Export Routes Route Previews Fall Detection Premium Support

Cycling Route in Comana, Giurgiu, Romania

Comana MTB Purple 34 km Comana - L. Comana - Pd. Comana - Comana

3
Open this route in Bikemap Web

Open this route in Bikemap Web

34 km
Distance
334 m
Ascent
333 m
Descent
-:-- h
Duration
-- km/h
Avg. Speed
100 m
Max. Elevation

About This Route

Lungime traseu - 34 km. Offroad /drum pietruit - 28 km; asfalt /placi de beton - 6 km

--- description, map & pics by FB page "Pe verde, in natura - hike, MTB, outdoor-fun"

Durata: 6h30m in my case, ritm moderat cu pauze dese admiring landscapes, photos, lunchbreak

Tura a avut loc in iunie 2020. Bike type: MTB XC hardtail (nu este E-bike). Marcaj traseu: cruce rosie incepand cu km 2,8 cand se intra in padure pana la km 5,6 de unde am urmat banda albastra pana la km 7,7 la intrarea pe forestierul pietruit modernizat si din nou banda albastra intre km 14 - 14,7; cruce galbena intre km 21,2 - 26,4 si cruce rosie intre km 30,9 - 33,4

Unul din putinele trailuri de langa Bucuresti care imi dau o senzatie cat de cat mountain -ish, acest map avand si un numar bunicel de urcari si coborari chiar daca destul de scurte. Tura incepe cu un landscape foarte frumos – un tur al Parcului de Aventura Comana – cu un drum ce te plimba pe malul Deltei Neajlovului (Balta Comana), printre nuferi.

Primii 2 km ai turei sunt pe asfalt, dupa care am intrat pe drumul pietruit ce duce spre observatorul ornitologic iar la km 2,5 am facut stanga pe poteca de pamant ce intra in padure cu marcaj cruce rosie. Pana la km 6,8 – la trecerea paraului – drumul urmeaza in principal forestiere de pamant – un trail very flowy si placut prin padure; de la km 5,6 am continuat pe marcaj cruce albastra iar de la parau drumul este un single-trail pana la km 7,7 - unde am facut dreapta pe forestierul pietruit modernizat - de unde am tras pe doua urcari solicitante – cca. 250 metri prima, 150 metri a doua.

A urmat un sector de traseu mai wild (mi-a placut si pt. ca face mai spicy o tura tipica din zona de campie) intre km 9,4 - 12,6 – cu un trail cu textura care mi s-a parut potrivita pt. MTB dar cu vegetatie care in anumite locuri se extinde mai pronuntat in drum, revenind in forestierul pietruit modernizat la km 12,6 iar dupa o succesiune de forestiere de pamant in aceeasi zona de padure vecina cu Balta Comana si o scurta repriza intr-o portiune de padure aflata inte DJ 603 si DJ 413, a venit randul inca unei sectiuni de traseu mai wild intre km 21,2 - 26,4 (care mi-a placut chiar mai mult decat cel dintre km 9,4 - 12,6; si aici textura trailului mi s-a parut potrivita pt. MTB si tot asa - cu vegetatie care in anumite locuri a inceput sa se bage peste drum) aflata la sudul DJ 603.

La km 21,2 am intrat la dreapta pe forestier de pamant – in acel punct fiind trei drumuri in padure care mergeau in aceeasi directie – eu urmandu-l pe cel de-al treilea si continuand de acolo pe marcaj cruce galbena – o portiune de padure cu multa liniste care mi-a placut fain, un trail valurit pe care l-am incheiat cu o urcare tough de 300 metri si o coborare pana inapoi in DJ 603 de cca. 150 metri.

Am intrat la km 27,6 in padurea de la langa Balta Comana iar dupa o urcare solicitanta de 200 metri la km 29,1 urmata de o coborare de 700 metri am ajuns la  km 30,5 la drumul pietruit care face legatura intre Parcul de Aventura si observatorul ornitologic, unde am facut un mic detour de belvedere – trecand pe podetul din lemn cu balustrade pentru a admira Delta Neajlovului de sus din foisorul de observare, din lemn si el (observatorul ornitologic este mai inalt, inainte de intrarea pe acest podet) – iar in 3 km eram inapoi in locul unde pornisem bicicleala – randul unui lunchtime la una din terasele de pe malul lacului.

O tura destul de complexa pentru zona de campie, mi-a placut fain; relaxanta, cu o portie buna de urcari si coborari, un trail care te poarta in cea mai mare parte a lui prin padure.

Acces auto. Eu am ales sa vin din Bucuresti pe DN 5 cu iesire prin Soseaua Giurgiului, am facut stanga pe DN 5A la intrarea in satul Adunatii Copaceni, dreapta pe DJ 412A in satul Gradistea si stanga pe DJ 411 pe care am continuat pana in satul Comana

Have fun :)

Route Photos

Customize this cycling route with the Bikemap route planner.

Make it yours!

You can use this route as a template in our cycling route planner so that you don’t have to start from scratch. Customize it based on your needs to plan your perfect cycling tour.