Premium Badge Download on the App Store Get it on Google Play Turn-by-turn Navigation Offline Maps Bike Type Optimized Routing Premium Maps Custom Bike Computer Export Routes Route Previews Fall Detection Premium Support

Cycling Route in Comana, Giurgiu, Romania

Comana MTB Orange 35 km Comana - L. Comana - Pd. Comana - Gurban - Vlad Tepes - Comana (ADE 207)

7
Open this route in Bikemap Web

Open this route in Bikemap Web

35 km
Distance
346 m
Ascent
346 m
Descent
-:-- h
Duration
-- km/h
Avg. Speed
100 m
Max. Elevation

About This Route

Lungime traseu - 34,5 km. Offroad /drum pietruit - 29 km; asfalt /placi de beton - 5,5 km

*** descriere, harta & photos by FB page "Green trails MTB outdoor-fun"

Durata: 6h30m in my case, ritm moderat cu pauze dese admiring landscapes, photos, lunchbreak

Tura a avut loc in august 2020. Bike type: MTB XC hardtail (nu este E-bike). Marcaj traseu: cruce rosie intre km 2,5 - 5,8 , cruce galbena intre km 9 - 12,7 si cruce albastra intre km 25,3 - 26 si intre km 28,5 - 31,3

Unul dintre putinele trailuri de langa Bucuresti care imi dau o senzatie cat de cat mountain -ish, acest map avand si un numar bunicel de urcari si coborari chiar daca destul de scurte. Tura incepe cu un landscape foarte frumos - un tur al parcului de aventura Comana - cu un drum ce te plimba pe malul Deltei Neajlovului (Balta Comana), printre nuferi.

Primii 2 km ai turei sunt pe asfalt, dupa care am intrat pe drumul pietruit ce duce spre observatorul ornitologic iar la km 2,5 am facut stanga pe poteca de pamant ce intra in padure cu marcaj cruce rosie. Faine forestierele din aceasta sectiune de padure cuprinsa intre Delta Neajlovului si DJ 603, tragand si pe doua urcari mai socilitante in zona ei colinara. Au urmat cateva sute de metri pe asfalt, dupa care am pedalat in padurea aflata in sud-vestul Comanei, intre DJ 603 si paraul Gurban (sau calea ferata, aceasta trecand chiar rin mijlocul baltii formate de parau) pe marcaj cruce galbena - o portiune de padure cu multa liniste care mi-a placut fain (contine cateva portini mai wild - cu vegetatie care uneori se extinde mai pronuntat in drum).

In preajma km 12,7 se iese la dreapta de pe marcaj cruce galbena - pe un vechi forestier ce coboara spre calea ferata. Cu cca. 20 m inainte de calea ferata, de unde vegetatia se cam baga peste trail - se observa un mic podet din ciment peste care trece calea ferata. Am urcat pe calea ferata pe piciorul stang al podetului, dupa care am continuat pe ea cca. 50 m la dreapta. In dreptul unui semafor feroviar dezafectat am intrat in padure la stanga (chiar in dreptul in care este un vechi panou metalic care are un desen de cercuri negre pe fond alb).

Parcurgerea acestor cca. 150 m, dintre calea ferata si forestier, necesita o buna experienta atat de orientare geografica cat si de identificare /improvizare culoar de trecere intr-o zona in care cararuia nu se identifica usor pe textura de teren  - trebuind sa ma strecor printre copaci, crengi, vegetatie - de aceea o vad ca o sectiune Pathfinder. Daca as considera “ora 6” acest punct de intrare in padure, atunci iesirea din acest sector tricky - spre forestier - ar fi, in directia de mers, cam la “ora 11” daca nu chiar un pic mai in stanga.  

Mi-a placut fain urmatoarea sectiune a turei - padurea din sudul Comanei, intre km 31,2 - 20,1. Si de data aceasta trailuri very flowy la pedala, portiunea dintre km 15,1 - 16,4 fiind preferata mea aici - o frumoasa poiana la inceput, dupa care forestierul de pamant acoperit cu frunze aurii urmat de un full-speed de toata frumusetea. La km 16,8 faceau dreapta trei forestiere, cel mai lat fiind primul - eu am luat-o pe al doilea.

O portiune pe asfalt intre km 20,2 - 22,5 cu o urcare solicitanta de cateva sute de metri in zona de traversare a caii ferate, iar dupa scurta incursiune in padurea dintre satele Vlad Tepes si Mihai Bravu, am intrat la dreapta din DJ 603 in padurea vecina cu parcul de aventura Comana. Dupa un sector mai wild intre km 25,3 - 26 (trailul un pic mai bumpy) a urmat un foarte fain roller-coaster pe magistrala padurii - forestierul pietruit modernizat, tragand aici pe doua urcari solicitante dar bagand si full-speed pe doua coborari faine. Am pedalat pe single-trail intre km 28,5 - 30,1 pe malul Deltei Neajlovului, iar dupa trecerea paraului si o urcare destul de solicitata de cateva sute de metri pe poteca - am reintrat pe forestier de pamant, urmand o coborare numa’ faina pana in locul in care am facut un detour de belvedere - trecand pe podetul din lemn cu balustrade pentru a admira Delta Neajlovului de sus din foisorul de observare, din lemn si el (observatorul ornitologic este mai inalt, inainte de intrarea pe acest podet) - iar in 3 km eram inapoi, pe drum pietruit, in locul unde pornisem bicicleala, gata de luchbreak la malulul apei la una din terasele din parcul de aventura Comana.

Acces auto. Eu am ales sa vin din Bucuresti pe DN 5 cu iesire prin Soseaua Giurgiului, am facut stanga pe DN 5A la intrarea in satul Adunatii Copaceni, dreapta pe DJ 412A in satul Gradistea si stanga pe DJ 411 pe care am continuat pana in satul Comana

Have fun :)

This cycling route is ideal for: MTB

Route Photos

Customize this cycling route with the Bikemap route planner.

Make it yours!

You can use this route as a template in our cycling route planner so that you don’t have to start from scratch. Customize it based on your needs to plan your perfect cycling tour.