Premium Badge Download on the App Store Get it on Google Play Turn-by-turn Navigation Offline Maps Bike Type Optimized Routing Premium Maps Custom Bike Computer Export Routes Route Previews Fall Detection Premium Support

Cycling Route in Comana, Giurgiu, Romania

Comana MTB Blue 32 km Comana - L. Comana - Pd. Comana - Comana (ADE 205)

6
Open this route in Bikemap Web

Open this route in Bikemap Web

32 km
Distance
233 m
Ascent
231 m
Descent
-:-- h
Duration
-- km/h
Avg. Speed
97 m
Max. Elevation

About This Route

Lungime traseu - 32 km. Offroad /drum pietruit - 22,5 km; asfalt /placi de beton - 9,5 km

*** descriere, harta & photos by FB page "Green trails MTB outdoor-fun"

Durata: 5h30m in my case, ritm moderat cu pauze dese admiring landscapes, photos, vizitarea manastirii Comana, lunchbreak

Tura a avut loc in august 2020. Bike type: MTB XC hardtail (nu este E-bike). Marcaj traseu: cruce albastra pe cea mai mare parte a sectiunii dintre km 13,5 - 15,1 si tot cruce albastra pe cea mai mare parte a sectiunii dintre km 15,8 - 22,2

Primii 5,2 km sunt pe asfalt, bike-trip-ul incepand cu un landscape foarte frumos - un tur al parcului de aventura Comana - cu un drum ce te plimba pe malul Deltei Neajlovului, printre nuferi. Dupa reintrarea in sat am vizitat manastirea Comana - care are si o curte in spatele ei (se ajunge la ea coborand treptele din spatele manastirii), a carei alee te poarta pe malul unui mic brat al lacului cu bancute printre salcii si o vedere faina spre ochiul de apa.

Intre km 5,2 - 15,4 vine randul primului sector offroad - in frumoasa padure din sud-estul satului Comana, un trail care se desfasoara in cea mai mare parte pe forestiere de pamant, cu incursiuni pe magistrala padurii - forestierul pietruit. Trailul este in general very flowy si placut pentru MTB, cu exceptia intrarii in aceasta sectiune a turei (km 5,2 - 5,8) care este un pic mai wild (uneori vegetatie intrata in drum, bumpy trail ici-colo).

Dupa traversarea DJ 411 tura continua in padurea de est intre km 15,8 - 22,2. Una din sectiunile de padure care imi plac cel mai mult langa Bucuresti - intre km 16,6 - 19,2, eu ii spun Padurea Aurita - frunzele toamnelor trecute se pastreaza intacte dupa topirea zapezii, parca de-abia cazute iar lumina soarelui aduce un amestec foarte fain de culori - caramiziu, auriu si nuante de galben si cafeniu, prin care bike-ul meu, calcand cu zgomot frunzele pe trail - nu o data a facut sa tresara vreo caprioara ce se adapa la micul fir de apa ce serpuieste printre copaci. Fiind coline mai inalte - au fost aici si urcari si coborari mai strasnice - la km 16,5 o coborare de 200 m si doua urcari destul de solicitante - la km 18,3 de cca. 250 m si la km 19,2 tot de 250 m, iar dupa trecerea printr-o poiana de toata frumusetea la km 21,4 am revenit in scurt timp in DJ 411.

Ultima sectiune a turei, in care am intrat la km 26 - are loc in padurea vecina cu parcul de aventura Comana, drumul fiind in principal coborare pana la observatorul ornitologic - nu inainte ca de la km 26,9 sa vina la rand o coborare numa’ faina de 800 m, o urcare solicitanta de 350 m si iarasi o coborare - de 700 m, dupa care am facut un mic detour de belvedere - trecand pe podetul din lemn cu balustrade pentru a admira Delta Neajlovului de sus din foisorul de observare, din lemn si el (observatorul ornitologic este mai inalt, inainte de intrarea pe acest podet) - iar in 3 km eram inapoi, pe drumul pietruit, in locul unde pornisem bicicleala.

O tura complexa - forestier flowy dar si incursiuni pe asfalt, cateva urcari solicitante dar si coborari in viteza, paduri frumoase si caprioare, lac si nuferi - un biketrip care mi-a placut fain.

Acces auto. Eu am ales sa vin din Bucuresti pe DN 5 cu iesire prin Soseaua Giurgiului, am facut stanga pe DN 5A la intrarea in satul Adunatii Copaceni, dreapta pe DJ 412A in satul Gradistea si stanga pe DJ 411 pe care am continuat pana in satul Comana

Have fun :)

This cycling route is ideal for: MTB

Route Photos

Customize this cycling route with the Bikemap route planner.

Make it yours!

You can use this route as a template in our cycling route planner so that you don’t have to start from scratch. Customize it based on your needs to plan your perfect cycling tour.