Premium Badge Download on the App Store Get it on Google Play Turn-by-turn Navigation Offline Maps Bike Type Optimized Routing Premium Maps Custom Bike Computer Export Routes Route Previews Fall Detection Premium Support

Cycling Route in Comana, Giurgiu, Romania

Comana MTB Green 29 km Comana - L. Comana - Pd. Comana - Vlad Tepes - Comana (ADE 203)

35
Open this route in Bikemap Web

Open this route in Bikemap Web

29 km
Distance
222 m
Ascent
221 m
Descent
-:-- h
Duration
-- km/h
Avg. Speed
97 m
Max. Elevation

About This Route

Lungime traseu - 29 km. Offroad /drum pietruit - 17,5 km; asfalt /placi de beton - 11,5 km

*** descriere, harta & photos by FB page "Green trails MTB outdoor-fun"

Tura a avut loc in august 2020. Bike type: MTB XC hardtail (nu este E-bike). Marcaj traseu: cruce albastra intre km 7,5 - 10,9

Durata: 6h in my case, ritm moderat cu pauze dese admiring landscapes, photos, vizitarea manastirii Comana, lunchbreak.

Primii 7,5 km sunt pe asfalt, bike-trip-ul incepand cu un landscape foarte frumos - un tur al parcului de aventura Comana - cu un drum ce te plimba pe malul Deltei Neajlovului, printre nuferi. Dupa reintrarea in sat am vizitat manastirea Comana - care are si o curte in spatele ei (se ajunge la ea coborand treptele din spatele manastirii), a carei alee te plimba pe malul unui mic brat al lacului cu bancute printre salcii si o vedere faina spre ochiul de apa.

La km 7,5 am intrat in padurea de est a Comanei - mie imi place chiar mai mult decat cea de langa parcul de aventura. Marcaj cruce albastra, un forestier care curge foarte fain pe micile coline si care mi-a placut mult la pedala (doar in primii metri din acest sector - la intrarea din DJ 411, care au fost pe o poteca ingusta - am mers pe langa bike, fiind mai tricky de pedalat); perdeaua de lumini printre copaci si culorile din aceasta padure ii aduc o nota aparte. Si doua urcari mai zdravene aici - la km 7,7 cca. 200 m si la km 10,4 cca. 100 m.

Intre km 11,8 - 18,6 tura continua pe unul din cele mai lungi forestiere pe care m-am dat in apropiere de Bucuresti - forestierul pietruit ce leaga satele Comana si Vlad Tepes; se poate da full-speed aici sau pedala lejer in racoarea padurii. In satul Vlad Tepes am reintrat pe asfalt, am tras pe urcarea destul de solicitanta de cca. 300 m de la km 20,5 - de dinainte de calea ferata, dupa care am intrat la dreapta pe offroad la km 21,1 si imediat in padure - continuand pe forestier de pamant pe care l-am gasit foarte potrivit pentru MTB.

Ultima sectiune a turei, in care am intrat la km 23,7 - are loc in padurea vecina cu parcul de aventura Comana, drumul fiind in principal coborare pana la observatorul ornitologic, dar in care se intercaleaza si o urcare destul de tough de cca. 150 m la km 25,5. Dupa ultima coborare am facut un mic detour de belvedere - trecand pe podetul din lemn cu balustrade pentru a admira Delta Neajlovului de sus din foisorul de observare, din lemn si el (observatorul ornitologic este mai inalt, inainte de intrarea pe acest podet) - iar in 3 km eram inapoi, pe drumul pietruit, in locul unde pornisem bicicleala - randul unui lunchtime la una din terasele de pe malul lacului.

O tura care mi-a placut fain - forestiere potrivite pentru bike, verdele padurii, lac si nuferi, caprioare - am pedalat pe acest trail cu multa voie-buna.

Acces auto. Eu am ales sa vin din Bucuresti pe DN 5 cu iesire prin Soseaua Giurgiului, am facut stanga pe DN 5A la intrarea in satul Adunatii Copaceni, dreapta pe DJ 412A in satul Gradistea si stanga pe DJ 411 pe care am continuat pana in satul Comana

Have fun :)

This cycling route is ideal for: MTB

Route Photos

Customize this cycling route with the Bikemap route planner.

Make it yours!

You can use this route as a template in our cycling route planner so that you don’t have to start from scratch. Customize it based on your needs to plan your perfect cycling tour.