Facebook Instagram Twitter YouTube Premium Badge Offline Maps Bike Type Optimized Routing Premium Maps 3D Route Preview Fall Detection Premium Support

Šic na Bic 2015. - Biciklom preko brda, da bi guza bila tvrda!

49 km Distance
569 m Ascent
570 m Descent

(1 rating)

U subotnje jutro, 27. lipnja, započela, tradicionalna novomarofska biciklijada 'Šic na bic'. Ovo je jubilarna deseta u organizaciji udruge mladih 'Mladi za Marof'.

Slogan ovogodišnje biciklijade, koji je osmišljen za što bolju motivaciju potencijalnih biciklista i biciklistica, glasi 'Biciklom preko brda, da bi guza bila tvrda!'. U 10 sati gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač, dao je znak za početak utrke. Ruta ovogodišnje biciklijade prvo vodi prema Madžarevu pa preko Donjeg Makojišća do Brezničkog Huma. Od Huma se dalje vozilo kroz Radešić prema Viničnom te se kroz Kračevec stiglo u Visoko, gdje je za sve bicikliste kod LD 'Jareb' bio organiziran ručak. Na povratku put vodi u Đurinovec i Sudovec te se kroz Kipišće u poslijepodnevnim satima stiže natrag u Novi Marof. 'Šic na bic' je tijekom posljednjih godina postala jedna od najpoznatijih rekreativnih biciklijada u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, koja godišnje okuplja preko dvjestotinjak biciklista spremnih na četrdesetak kilometara uživanja na dva kotača diljem predivnog krajolika šire okolice Novog Marofa te okolnih gradova i općina.


5.0
(1)